De Meubelmakerij

Meubelmakerij Eke Meubels beschikt tot een professionele werkplaats aan het Han Stijkelplein 20 in Den Haag. Hier worden alle meubels zoals een tafel, bureau, dressoir of kast op maat gemaakt. In de meubelmakerij wordt continu gewerkt aan allerlei projecten.
Kwaliteit, persoonlijk contact en betrokkenheid is waar Eke Meubels voor staat. De meubelmakerij is voorzien van professioneel gereedschap en er wordt enkel met kwalitatief goed en duurzaam hout gewerkt waardoor de meubels goed tot hun recht komen. U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Meubelmakerij Eke Meubels Den Haag

Gebruik gereedschap

Welk gereedschap wordt gebruikt bij het maken van een meubel is totaal afhankelijk van de opdracht. Bij gebruik van plaatmateriaal wordt het plaatmateriaal eerst op maat gezaagd met een zaagtafel (vast) / invalzaag (los). Nadat het plaatmateriaal op maat is gezaagd, worden vaak de verbindingen gefreesd. Een veelgebruikte machine voor het maken van de verbindingen is de Festool Domino. Het framewerk kan zo goed in elkaar worden gezet (zonder lijm). Hierna worden bijvoorbeeld de deurtjes of lades van een kast op maat gemaakt. Klopt alles precies, dan worden de verbindingen verlijmd. Met massief hout kan heel veel, je kunt het buigen, draaien, schaven en raspen. Wel blijft het hout werken. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer er een redelijk constante temperatuur is en de luchtvochtigheid goed is. Wel moet er rekening mee gehouden worden aangezien het zonde is wanneer massief hout scheurt of zijn vorm verliest.

Merken gereedschap:

Mafell
Festool
Makita
Bosch professional

Menu