Meubels op maat

Eke Meubels is een ambachtelijke meubelmaker in Den Haag die maatwerk levert voor particulieren en bedrijven. U kunt hierbij denken aan kledingkasten, boekenkasten, bureau’s, dressoirs of bedden. Een meubel op maat wordt bij Eke Meubels altijd met de hand vervaardigd. Door enkel gebruik te maken van kwaliteit hout, bent u verzekerd van een mooi en duurzaam meubel op maat. Zijn er al ideeën, dan kunnen wij deze ideeën uitwerken tot een compleet ontwerp. Door de ruime ervaring kunnen wij u goed adviseren over de keuze houtsoort en afwerking. Uw meubel wordt vervolgens met veel passie op maat gemaakt met als resultaat, een prachtig meubelstuk.

Meubels worden in het atelier aan het Han Stijkelplein in Den Haag op maat gemaakt. Moeten we het meubelstuk op locatie maken, geen enkel probleem. Eke Meubels heeft alle benodigde gereedschappen om op locatie een meubel op maat te maken en te plaatsen. We maken niet alleen meubels voor het interieur maar ook voor het exterieur. Denk hierbij aan een tafel voor buiten, een buitentrap of een buitenkast. Bij Eke Meubels bent u zeker van kwaliteit en duurzaamheid.

Massief hout

Massief hout is stoer, robuust en heeft een mooie uitstraling. De eigenschappen van het hout bepaalt de toepassing. Massief hout leeft en kent in de lagen kleurverschil. Daarom verandert na het schaven de tekening en de kleur. Massief hout is perfect voor keukenbladen, tafelbladen, bureau’s, kleine kasten of boekenplanken. De keuze in afwerking bepaalt het toekomstige onderhoud maar ook de uitstraling van het hout. Door te kiezen voor een olieafwerking, krijgt het hout een hele natuurlijke uitstraling. Daarbij zal het hout enkele keren onderhouden moeten worden met de gebruikte olie. Bij een zeepafwerking krijgt het hout een frisse uitstraling. Het hout zal daarbij met enige regelmaat onderhouden moeten worden met een lichte zeepoplossing. Let wel op, hout leeft en blijft werken!

Massief hout Eiken voor tafel, tv meubel, kast op maat
Fineer

Fineer kun je zien als een dun laagje echt hout. Dit dunne laagje hout wordt verwerkt op plaatmateriaal zoals mdf, multiplex, spaanplaat of blokplaat. Het is een ideaal houtsoort voor meubelstukken zoals kledingkasten, keukenkasten, boekenkasten, schuifdeuren of tafelbladen. Fineerhout werkt niet en is ook niet gevoelig voor de luchtvochtigheid. Bij het vervaardigen van het fineer gaat nauwelijks hout verloren. Er bestaat veel kwaliteitsverschil binnen het fineerhout. Goed fineerhout kun je nauwelijks onderscheiden van massief hout. Het is erg makkelijk te bewerken en prijstechnisch een stuk voordeliger dan massief hout. Kwalitatief goed fineerhout is een duurzaam product waar u heel uw leven plezier van kunt hebben. De afwerking is gelijk aan die van massief hout.

Fineerhout voor een kast op maat
Menu